• Open-Tid: 9-16 CET
  • inindieu@gmail.com

2023 september 18:de, Indien till både månen och solen med mera

2023 september 18:de, Indien till både månen och solen med mera

Indiens regering har lagt fram tre lagförslag i parlamentets underhus som syftar till att se över vissa strafflagar från kolonialtiden, allt från den kontroversiella uppviglingslagen till att stärka lagar som skyddar kvinnor och minderåriga.

Elektronikproducenten Foxconn planerar att investera flera miljarder dollar i Indien för att öka produktionen i landet. Det sade bolagets ordförande Young Liu på måndagen, skriver Nikkei Asia. Liu antydde också större ambitioner och sade att det finns ”potential” för Foxconn att en dag tillverka elbilar och halvledare i Indien.

Indiens högsta domstol utfärdar handbok mot användning av ålderdomliga termer för kvinnor. Indiens högsta domstol har utfärdat en handbok för domare som uppmanar dem att undvika ord som förförerska, vamp, spinster och sköka när de pratar om kvinnor. Arkaiska termer som nedvärderar kvinnor och upprätthåller könsstereotyper kan fortfarande rutinmässigt höras i indiska domstolar långt efter att ha fallit ur bruk i andra länder. Det är inte ovanligt att en hustru beskrivs som kysk eller damlik, och sexuella trakasserier trivialiseras rutinmässigt som ”Eva-retande”. Läs mer

Den pågående maktförskjutningen från den transatlantiska länken till Asien gör att Indiens aktörskap i världen stärks. Vilka är Indiens ambitioner i den nya världsordningen? Lyssna på Folk & Försvars podd om detta, Varför skall vi bry oss om Indien heter det avsnittet. Endast på svenska. Läs mer

”Varje indier skulle vara stolt”: PM Modi på Indiens första 3D-tryckta postkontor. Läs mer

Kommande event: Hållbarhetsdialogerna – Hållbarhetsinsikter från Affärsklimatundersökning, läs mer

Indien rasar över Kinas nya officiella karta. Indien riktar skarp kritik mot Kina efter att en ny karta där omstridda områden påstås tillhöra Kina publicerats, rapporterar Times of India. Indien har nu lämnat in en offentlig protest mot Kina. För Arunachal Pradesh finns ingen officiell gräns, men Indien styr området som ligger öster om Bhutan. Indien anser även att Aksai Chin är indiskt eftersom den var en del av Indien Kina tog över områdena på 1960-talet, regionen där Indien, Kina och Pakistan möts.

Indien allt hetare alternativ för svenska bolag. Tillväxtmarknader som Indonesien och Indien blir allt hetare för svenska företag. Enbart på svenska

Efter mån-succén: Nu är Indiens sol-sond på väg. Indien sköt på lördagsmorgonen en rymdsond för att studera solen. Syftet är bland annat att studera plasmautbrott som kan påverka teknik på jorden. Indien lyckades nyligen som första land sätta ned en sond vid månens sydpol.

Ny Mellanösternkorridor skulle inkludera tåg till Indien, säger Delhi

Indiska regeringen verkar titta på möjligheten att ändra landets internationella namn från Indien till Bharat. Indien ÄR ett mycket gammalt namn, men Bharat är namnet på indiska lokala språk och även på vissa språk i grannländerna. Seden ett tag har det funnits en rörelse för att byta namn som engelsmännen använde till andra gamla mer lokala namn.

Japanska biljätten Toyotas försäljning i Indien kan komma att slå rekord i år. Det säger Atul Sood, försäljningschef på Toyota Indien till Reuters. Försäljningen i landet har gynnats av Toyotas samarbete med Suzuki, där parterna bland annat tillsammans utvecklat modellerna Glanza och Urban Cruiser HyRyder SUV. Biljätten sålde över 160 000 bilar i Indien i fjol och fram till slutet av augusti i år ligger motsvarande siffra på nära 150 000 enheter.

avPer_Oberg

From Sweden, working with business development between India and European Union. Living in Stockholm, Sweden and New Delhi, India. Experienced in import, export, manufacturing, and more issues.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *